Placki kartoflane z cebulą.

Placki kartoflane z cebulą.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smażone kartoflane placki z cebulą.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte kartofle trzemy na pulpę, lekko odciskamy wodę.

  2. Ostały krochmal z wyciśniętej wody z pulpy dodajemy do pulpy pokrojoną w kostkę cebule, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, sól, pieprz ziołowy i majeranek. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Masę kartoflaną odstawiamy na 20 minut żeby smakowo dojrzała.

  3. Po tym czasie smażymy placki na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy na ciepło.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 16 kwietnia
Najlepsze :-)
Składniki
Składniki