Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki jogurtowe bez proszku do pieczenia. Podajemy z wilgotną śliwką suszoną posypaną cynamonem i cukrem pudrem.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Składniki
Śliwki zalewamy odrobiną gorącej wody z dodatkiem kilku kropli aromatu rumowego.Potem osączamy z nadmiaru wody. Do głębokiego naczynia przekładamy jogurt, dodajemy jajko i cukier waniliowy. Mieszamy rózgą do połączenia. Dodajemy mąkę. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Placuszki smażymy na odrobinie oleju . Nakładamy po 1 łyżce ciasta i smażymy placuszki na wolnym ogniu na rumiano z obu stron. Placki podajemy z suszoną śliwką posypaną cynamonem i cukrem pudrem.