Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto do kawusi,smak mojego dzieciństwa,mama robiła go w sezonie rabarbarowym:)Delikatne z kwaśnym smakiem rabarbaru:)Wszystkim smakuje:)
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 918
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 38
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 86
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 918
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 38
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 86
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Składniki
Margarynę rozetrzeć do białości -dodawać cukier puder(przez sitko przesiewać,nie będzie grudek),stopniowo dodawać.Dodać po jednym jajku,najlepiej wsypywać do jajka troszkę mąki,to się nie zważy.Dodać resztę mąki,zapach lub cukier waniliowy i proszek do pieczenia,śmietanę lub mleko.Ciasto ma być lejące.
Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto.Rabarbar obrać,pokroić drobno i posypać cukrem kryształem i odstawić na 15 minut.Rabarbar układać na cieście.Porcja na dużą brytfannę.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku(150 stop.C) trochę więcej niż godzinę.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.