Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z kremową masą przykryte delikatną bezą. Jedno z najlepszych ciast z rabarbarem jakie jadłam.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8431
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8431
Składniki
2 i pół szklanki mąki wymieszaj z 4 łyżkami cukru i kostką masła. Zagnieć ciasto. Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenie wylep ciastem. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 15 minut. W misce wymieszaj pół szklanki mąki, brązowy cukier i sól. Oddziel białka od żółtek. Żółtka wymieszaj za pomocą widelca ze śmietaną. Masę dodaj do sypkich składników. Dokładnie wymieszaj. Dołóż rabarbar. Połącz ze sobą. Wylej masę na podpieczone ciasto. Piecz przez godzinę. Białka ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Wyłóż na ciasto. Piecz jeszcze przez 10 minut.