Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy i bardzo efektowny placek,polecam
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6468
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 139
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6468
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 139
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 813
Składniki
Galaretki szafirowe rozpuścić w 3 szkl wody dodać 2 łyżki cukru, odstawić do stężenia Jabłka pokroić włożyć do garnka dodać 0,5 szkl wody chwilę pogotować aby zmiękły ,zdjąć z ognia wsypać galaretki /2 cytrynowe/ dokładnie wymieszać/jeżeli jabłka kwaśne dodać do smaku cukier/ W 3 łyżeczkach wody rozpuścić żelatynę Śmietanę ubić dodać rozpuszczoną żelatynę i 1/3 szafirowej /gęstniejącej/ galaretki
Biszkopty /biały i ciemny/ przekroić na dwie części 1-kakaowy posmarować dżemem położyć jasny biszkopt 2-wylać jabłka z tężejącą galaretką położyć biszkopt kakaowy 3-śmietana z galaretką na to jasny biszkopt 4-posmarowac wierzch biszkopta pozostałą śmietaną ułożyć brzoskwinie pokrojone na kawałki zalać pozostałą galaretką włożyć na 2 godz. do lodówki SMACZNEGO