Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast pieczarek do pizzy dałam uduszone boczniaki,smak rewelacyjny,chrupiące grzyby,sałatka paprykowa,wędlina...boskie jedzenie.Serdecznie polecam.:)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 99
Składniki
Ciasto wyrobić i zostawić na pół godz.do wyrośnięcia. Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić,dodać pokrojone w paski boczniaki,sól,pieprz,czosnek i usmażyć przez 10min. Zrobić sos pomidorowy, na łyżce masła zrumienić łyżkę mąki ,dodać koncentrat podsmażyć Wlać 1,5 szkl.wody, dać po łyżeczce bazylii i oregano.Doprawić solą i pieprzem .Zagotować ,sos nam zgęstnieje. Ciasto podzielić na pół ,uformować koła,dać na blachę z piekarnika. Po wierzchu placków rozprowadzić sos pomidorowy,na sos dać podsmażone boczniaki.
Na boczniaki ułożyć plasterki wędlin.
Następnie dać paprykę marynowaną wraz cebulką. Posypać obficie tartym serem żółtym. Dać no nagrzanego piekarnika do 180st.góra-dół i zapiekać do zrumienienia sera.
Posypać zieleniną.
Smacznego życzę!