Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest tak smaczne, że można zjeść całą pizzę na raz :)
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4770
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 938
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4770
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 938
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
Z mleka, dwóch łyżek przesianej mąki, cukru i drożdży robimy zaczyn. Czyli wszystko razem mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut. Składniki powinny być ciepłe. Jeśli mleko wyjmiemy z lodówki, powinniśmy je lekko podgrzać. Do wyrośniętego zaczynu, dodajemy jajko i pozostałą mąkę. Ciasto zagniatamy, pod koniec wlewamy olej. Jeśli będzie kleiło się do rąk, można ręce poprószyć mąką. Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Nakrywamy ściereczką. Papier do pieczenia smarujemy oliwką, wykładamy wyrośnięte ciasto, rozprowadzając rękami. Ponownie blachę nakrywamy. W tym czasie zajmujemy się przygotowaniem farszu. Wierzch ciasta smarujemy sosem pomidorowym, wykładamy smażoną cebulkę, fasolkę, szpinak, pokrojoną kulkę mozzarelli, oliwki. Pieczemy z termoobiegiem 30 minut. Wyłączamy i na wierzch sypiemy starty ser żółty.