Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 403
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 453
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów cz...
Odsłon: 294
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 233
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 138
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 403
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 453
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów cz...
Odsłon: 294
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 233
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 138
Składniki
W 3/4 szklanki letniej, nieprzegotowanej wody rozpuszczamy drożdże i 2 łyżeczki cukru. Do przesianej mąki dodajemy szczyptę soli i 3 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko należy wymieszać.
Rozpuszczone drożdże wlewamy do mąki i stopniowo mieszamy. Tak przygotowane ciasto zostawiamy na ok. 30 minut aż wyrośnie.
Przygotowanie sosu na ciasto: Do filiżanki dajemy ok. pół słoiczka przecieru pomidorowego, a następnie wsypujemy 1,5 łyżeczki przyprawy (np. oregano lub gotowa przyprawa do pizzy). Sos można rozcieńczyć odrobiną wody i dodać szczyptę cukru.
Dodatki według uznania. Piekarnik rozgrzać do temp. ok. 200 st. C i piec 15 minut.