Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie z zapiekanki wyszedł smaczny, sycący obiad. Można ją wykorzystać również na kolację. Polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Marchewki i ziemniaki umyć, obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić. Warzywa wystudzić i pokroić na plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć w nim połowę plastrów ziemniaków i marchewki. Na to pokrojoną w piórka cebulę. Na nią umytą i pokrojoną w półplasterki cukinię. Następnie umyte i pokrojone w cząstki paprykę i papryczki chili. Kolejne warstwy to jeszcze raz marchewka i ziemniaki. Każdą warstwę przesypywać przyprawami. Na koniec całość skropić oliwą. Na wierzch położyć plastry żółtego sera. Zapiekać w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 40-45 minut.