Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna wersja sałatki z kapustą pekińską. Naprawdę warto wypróbować:)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 116
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 369
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 162
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 116
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 369
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 162
Składniki
Kapustę pekińską szatkujemy, lekko solimy, mieszamy, lekko ugniatamy i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie odciskamy i odlewamy sok. W garnuszku zagotowujemy wodę z musztardą, mieloną papryką /słodką i ostrą/ oraz octem winnym. Mieszając gotujemy ok. 1 min. i gorącą marynatą zalewamy "pekinkę", mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę myjemy i kroimy w małą kostkę. Ser feta odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. Gotową sałatkę na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.