Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,niezbyt pracochłonne,syte i ... smaczne ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Piersi z kurczaka oczyścić,pokroić w plasterki,lub średnią kostkę. Posypać vegettą i odstawić.
W rondlu rozpuścić margarynę.
Pory pokroić w krążki,umyć pod bieżącą wodą i takie niezbyt osączone wsypać do rondla. Doprawić cukrem i dusiś pod przykryciem do miękkości. W połowie duszenia doprawić maggą. Jeśli będzie mało płynu dodać 4-5 łyżek gorącej wody.
Do miekkich porów dodać mięso,wymieszać z porami tak,by piersi były całkiem zakryte sosem z duszenia. Przykryć i dusić (czasem mieszając) na małym ogniu.
Kiedy mięso już się udusi,doprawić pieprzem i mocno zagotować bez przykrycia.
Zdjąć rondel z ognia i dodać masło. Wymieszać i ... gotowe. Można podawać z puree ziemniaczanym,ziemniakami z wody lub drobnym makaronem,w/g gustu ;)
SMACZNEGO!!!