Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe, a po podgrzaniu jeszcze lepsze.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 679
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2160
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1468
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 182
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 606
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 679
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2160
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1468
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 182
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 606
Składniki
Ziemniaki skrobiemy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Jak wystygną przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mięsa,( u mnie było całe naczynie litrowe) dodajemy obie mąki, żółtka i przyprawy, mieszamy u mnie wyszło bardzo kleiste ciasto ale jak bym dała więcej mąki to wyszły by twarde pierogi. Nabierałam łyżką ciasto, wykładałam na dobrze obsypaną mąką stolnicę, rozklepałam na placek nakładałam farsz i składałam.
Farsz robiłam jak gotowały się i stygły ziemniaki. Kapustę obgotowałam, odcisnęłam i drobno zsiekałam, cebulkę pokroiłam w kostkę podsmażyłam na smalcu, dodałam starte na tarce pieczarki i kapustę chwilę wszystko podsmażyłam. Gdy wystygło dodałam jajko, mąkę i przyprawy.
Zrobione pierogi smażyłam na oleju, na złoty kolor z obu stron. Usmażone pierogi jeszcze zapiekłam w piekarniku przez 5 minut by doszły.
SMACZNEGO