Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
To mój sposób na zrobienie czegoś z mięska które zostaje mi z zup:)

Składniki

  • mięso gotowane, ja używam mięska które zostaje mi np z niedzielnego roso
  • cebula
  • mąka
  • woda
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Przygotowanie

  1. mięsko przekręcamy przez maszynkę.

  2. Cebulkę rumienimy na oliwie i dodajemy do skreconego mięska.

  3. wszystko razem mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą. Mamy gotowy farsz.

  4. Z mąki (ja używam takiej do pierogów Lubelli) i letniej wody zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cieniutki placek.

  5. Przyrządem do pierożków lub szklanką wykrawamy w placku kółka i na każde nakładamy farsz.

  6. Zlepiamy pierożki i gotujemy w osolonej wodzi.

  7. SMACZNEGO.

  8. Bardzo dobrze smakuja polane stopionym masłem i cebulka.

Komentarze do przepisu (3)

Magenta 15 listopada 2010
Ile maki? Ile wody? Mieso moze byc tez posiatkowane dobniutenko, czy musi byc mielone?
POMPOLINA 16 listopada 2010
farsz można robić wedłud własnego uznania. Ja robie z mielonego miesa ale z poszatkowanego tez pewnie beda... Czytaj całość »
farsz można robić wedłud własnego uznania. Ja robie z mielonego miesa ale z poszatkowanego tez pewnie beda dobre. Ja robie zawsze wieksze ilosci i zamrazam wiec z kilograma maki a wody tyle aby wyrobic gładkie ciasto. Nie da sie tak dokładnie napisac w przepisie. Podczas robienia ciasta wychodzi ile wody potrzeba.
Konto usunięte 21 stycznia 2014
Przepis kulinarny musi zawierac dokładne ilosci uzytych składników... Kiedy tego brak, to taki przepis jest po... Czytaj całość »
Przepis kulinarny musi zawierac dokładne ilosci uzytych składników... Kiedy tego brak, to taki przepis jest po prostu do niczego...
Składniki
  • mięso gotowane, ja używam mięska które zostaje mi np z niedzielnego roso
  • cebula
  • mąka
  • woda
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Składniki