Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7549
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 207
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7549
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 207
Składniki
Cebulę i kurczaka (pokrojone w kostkę i osolone) obsmażyć na maśle, dodać zmiksowane pomidory (bez skórki) , doprawić i gotować aż sos pomidorowy zgęstnieje (ok 10 min). Wyłączyć ogień i dodać fasolę i ostudzić farsz.
Kawałki ciasta rozwałkować na kształt okręgów o promieniu ok.10 cm i grubości ok.2 mm. nadziać farszem ( ewentualnie wzbogaconym serem zółtym) i zlepić jak pierogi - powinny wyjść 4 szt.
Posmarować jajem i piec w temp.180 st. około 20 min.
Danie jest bardzo efektowne - smacznego.