Pieczony koper włoski

Pieczony koper włoski
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Pieczony koper włoski

Składniki

  • 1 koper włoski
  • duża kromka chleba razowego
  • 4 suszone pomidory z zalewy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Chleb, pomidory i czosnek wrzucamy do blendera/rozdrabniarki i chwilę mielimy (aż do uzyskania kruszonki). Koper włoski myjemy i kroimy w plasterki grubości około 1 cm. Wykładamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Po tym czasie odwracamy plasterki, posypujemy kruszonką, solimy i pieprzymy i pieczemy kolejne 10 minut, aż do zrumienienia.

Komentarze do przepisu (8)

Maudie 06 maja
Musi być pyszne :)
ErJot 06 maja
Apetyczny pomysł:)A taka posypka to pewnie by pasowała również do kalafiora lub brokuła.
fafiatko 06 maja
Ale aromaty! wyjatkowo smaczne danie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 koper włoski
  • duża kromka chleba razowego
  • 4 suszone pomidory z zalewy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Składniki