Pieczone roladki z ciasta francuskiego

Pieczone roladki z ciasta francuskiego
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Potrawy z gotowego ciasta francuskiego są bardzo szybkie. Jeśli wpadną do nas nieoczekiwani goście – zawsze możemy ekspresowo wyczarować coś pysznego i pięknie wyglądającego.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 1 szt.
  • Pesto - 2 łyżki
  • Salami - 150 g
  • Ser żółty - kilka plasterków
  • Czarne oliwki - kilka sztuk

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy pesto (użyłam z bazylii), na to układamy salami, po środku wykładamy oliwki, przykrywamy plastrami sera żółtego. Zwijamy w rulon i kroimy na kilku centymetrowe plasterki.

    Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 200 stopniach.

Składniki
  • Ciasto francuskie - 1 szt.
  • Pesto - 2 łyżki
  • Salami - 150 g
  • Ser żółty - kilka plasterków
  • Czarne oliwki - kilka sztuk
Składniki