Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry młodej kapusty pieczone w aromatycznej przyprawie z dodatkiem cukru trzcinowego.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 327
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 203
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3359
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 327
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 203
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3359
Składniki
Z kapusty wykroić 2-3 plastry o grubości 2 cm. W misce wymieszać olej z masalą i odrobiną soli i pieprzu. Plastry kapusty układać na dużym talerzu, następnie każdy posmarować dokładnie z dwóch stron przygotowaną mieszanką z oliwy. Talerz z kapustą przełożyć do lodówki na godzinę.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Potem plastry delikatnie przekładamy na blachę, polewamy resztą powstałej marynaty i wierzch posypujemy cukrem. Pieczemy pod przykryciem około 30 minut. Potem zdejmujemy pokrywkę i ew. podpiekamy kapustę przez 3-4 minuty.