Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-08-2014
Pyszne polaczenie miesa z piersi kurczaka, watrobki drobiowej i cukinii :) Szczerze polecam, nawet osobom, ktore za watrobka nie przepadaja- watrobka jest praktycznie niewyczuwalna :) Przepis pochodzi ze strony coolinarika.com.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 83
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 83
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Piers i watrobke zmielic w maszynie do miesa. Czosnek przecisnac przez praske, cukinie zetrzec na tarce o duzych oczkach, a cebule drobno posiekac- warzywa dodac do masy miesnej i dokladnie wymieszac. Dodac jajko, natke pietruszki i przyprawy, dodac make i dokladnie wymieszac lyzka.
Blache wylozyc papierem do pieczenia, posmarowac go olejem (najlepiej uzyc pedzelka). Mokrymi dlonmi z masy formowac kotleciki (masa nie jest tak gesta, jak przy tradycyjnych kotletach z miesa mielonego, ale powinna dawac sie formowac- jesli bedzie zbyt rzadka, dodac jeszcze troche maki). Delikatnie posmarowac je olejem i piec ok 15 minut w 180 stopniach- po tym czasie wyjac blache, odwrocic kotleciki na druga strone i dopiec do zrumienienia.