Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, zdrowy, bezmiesny obiadek :)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 244
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 244
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13215
Składniki
Kalafior podzielic na rozyczki, ugotowac w posolonej wodzie. Ugotowany odcedzic i rozgniesc (widelcem lub tluczkiem do ziemniakow). Wystudzic. Do zimnego kalafiora dodac jajko, natke pietruszki, sol i pieprz, wymieszac- powoli dodawac bulke tarta, tak by masa przestala sie lepic do rak. Z masy formowac kotleciki. Blaszke wylozyc papierem do pieczenia, ukladac kotlety- piec na zloto w temperaturze 160-180 stopni.