Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne w okresie jesiennym ;-D
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 401
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11078
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 401
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11078
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Składniki
Kasztany dokładnie myjemy i osuszamy.
Każdego kasztana z wypukłej strony nacinamy na krzyż (uwaga bo kasztany się ślizgają i można się pokaleczyć, ja proponuję nałożyć na rękę w której się trzyma kasztana rękawiczkę kuchenną dla bezpieczeństwa).
Tak nacięte kasztany układamy na blaszce i pieczemy je w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15-20 minut.
Kasztany po upieczeniu solimy i zjadamy na gorąco. Smacznego !!!
;-D
;-)))