Pieczona papryka marynowana z czosnkiem

Pieczona papryka marynowana z czosnkiem
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: taura
Przepis i wykonanie mojej mamy. Smak wspaniały!

Przygotowanie

  1. Umyte i osuszone papryki w całości (15 szt) ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec 50 minut w 200 stopniach, aż skórka będzie czarna. Po wyjęciu przełożyć do garnka i szczelnie przykryć, aby papryki się zaparowały. Po około 30 minutach wyjąć i zdjąć skórkę. Pokroić papryki w paski, zlać sok, który z nich wyciekł. Wcisnąć 6 ząbków czosnku, dolać pół szklanki oliwy, doprawić do smaku solą. Papryki ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać marynatą i pasteryzować 20 minut.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 10 kwietnia 2013
świetna do wszystkiego od obiadu do sałatek i jako przegryzka pod wódeczkę ;-), zapisuje sobie przepis na czasy,... Czytaj całość »
świetna do wszystkiego od obiadu do sałatek i jako przegryzka pod wódeczkę ;-), zapisuje sobie przepis na czasy, kiedy papryka będzie tania i narobię zapasów, pozdrawiam ! :)
Anet527 14 października 2013
suuuperrr!!! :)
Składniki