Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz jadłam i robiłam sarninę i na pewno nie ostatni.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Składniki
Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno siekamy, mieszamy z olejem.
Mięso z sarny oczyszczamy i nacieramy warzywami i przyprawami. Odstawiamy na 2-3 dni w chłodne miejsce. Od czasu do czasu mieszamy.
Mięso podlewamy wodą i pieczemy w temp. 180 °C ok. 4 godzin (albo dłużej, jeśli kawałek mięsa jest większy), podlewając wytopionym sosem co kilkanaście minut. Smacznego.