Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, szczególnie na upalne dni! Oczywiście można je przygotować również z innymi owocami i innymi smakami galaretki.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1065
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1065
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Składniki
Galaretkę poziomkową rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu i przestudzić, ale nie dopuścić do stężenia.
Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową (sam spód) i ułożyć ciasno biszkopty.
Śmietanę ubić na sztywno, powoli dodawać płynną galaretkę i zmiksować ze śmietaną. Wylać na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia, na minimum 2 godziny.
Rozpuścić drugą galaretkę i wystudzić. Na zastygniętej piance ułożyć połówki truskawek i wylać galaretkę. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.