Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mięso, chili, makaron, "śmierdzący" ser, pomidory - czyli obiad dla faceta :). Mi on przypomina słoneczną Sycylię. Zapraszam Was!
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 119
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2651
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 166
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 119
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2651
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 166
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić na talarki, przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Następnie usmażyć.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Pomidory sparzyć i obrać skórkę. Następnie pokroić w kostkę.
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulę, po chwili czosnek, pomidory i pokrojoną papryczkę chili. Podsmażać przez około 5 min tak aby sos zgęstniał. Jeżeli pomidory nie są słodkie można je posłodzić.
Na patelnię dodać podsmażone wcześniej talarki z piersi kurczaka i posiekane listki bazyli.
Całość doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane serem.