Pasztet z indyka, pyszny domowy.

Pasztet z indyka, pyszny domowy.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gotujtosam
Prawdziwy domowy pasztet z indyka, wykorzystałem mięso z rosołu wraz z marchewką, tylko mięso, bez skór i kości. Łatwy i szybki przepis. Polecam serdecznie. Smacznego !!!

Składniki

  • Mięso z indyka 3 skrzydła i 2 szyjki z rosołu gotowane.
  • Marchew 2 sztuki duże.
  • Rosół 200 ml.
  • Pieprz do smaku.
  • Sól do smaku.

Przygotowanie

  1. Skrzydła i szyjki wraz z marchewką wyciągnąć z rosołu, oddzielić mięso od kości i skór.
    Mięso i marchewkę mielimy maszynką na małym oczku.
    Po zmieleniu dodajemy sól, pieprz i wlewamy rosół.
    Wszystko mieszamy aż osiągniemy odpowiednią konsystencję.
    Pasztet z indyka jest gotowy !!!
    Część pasztetu odkładamy do lodówki do zjedzenia od zaraz, a resztę wkładamy w małe słoiczki i pasteryzujemy, to zapewni nam długą przydatność do spożycia.
    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (5)

KulinarnaChwila 20 maja
na kanapki pyszotka:)
slodkisentyment 20 maja
Ale super, szybki i wygodny :)
kuchmariola63 20 maja
Kanapki z takim pasztetem, miodzio :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Mięso z indyka 3 skrzydła i 2 szyjki z rosołu gotowane.
  • Marchew 2 sztuki duże.
  • Rosół 200 ml.
  • Pieprz do smaku.
  • Sól do smaku.
Składniki