Pasta z lubczyku

Pasta z lubczyku
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Zioło, które najbardziej kochamy <3

Składniki

  • 4 chabazie (łodygi) lubczyku
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 ml oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Liście wraz z łodygami mielimy na najmniejszych oczkach, dwukrotnie.
    Dodajemy oliwę i sól, mieszamy, przekładamy do małych słoiczków, zakręcamy.
    Gotujemy przez 20 min. Wyjmujemy ze wrzątku. Układamy nakrętką do spodu, studzimy.

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 12 czerwca
Również bardzo lubię lubczyk :)Pasta super:)
PatiGotuje 12 czerwca
Super pomysł! Dużo lepszy niż zamrażanie.
Na pewno skorzystam bo rośnie w ogródku jak szalony :D
slodkisentyment 12 czerwca
Bardzo fajna pasta:) I wie się, co się ma w słoiku :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 chabazie (łodygi) lubczyku
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 ml oliwy z oliwek
Składniki