Pasta z liśćmi rzodkiewki

Pasta z liśćmi rzodkiewki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszna pasta do kanapek lub maczania warzyw, nachosów, paluszków.

Składniki

  • liście z 1 pęczka rzodkiewek
  • 200 g cieciorki konserwowej
  • 1 łyżeczka sezamu
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżeczki oliwy
  • 2 szczypty soli
  • (2 łyżeczki ziaren słonecznika)

Przygotowanie

  1. Z pęczka rzodkiewek oddzielamy liście i dobrze spłukujemy pod bieżącą wodą. Czyste liście przekładamy na sito, na którym zalewamy je wrzątkiem.

  2. Za pomocą blendera lub rozdrabniacza miksujemy cieciorkę. Do konsystencji papki dosypujemy sezam, pokrojony w kostkę czosnek oraz dolewamy oliwę. Ponownie miksujemy.

  3. Do pasty dodajemy sparzone wcześniej liście. Miksujemy do gładkiej pasty i gotowe.

  4. Pastę można urozmaicić dowolnymi pestkami lub ziarnami, np. słonecznika.

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (7)

konhambos 13 maja
Cudowna!
pelen_brzuszek 13 maja
bardzo ciekawe :)
Maudie 13 maja
Porcja zdrówka :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • liście z 1 pęczka rzodkiewek
  • 200 g cieciorki konserwowej
  • 1 łyżeczka sezamu
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżeczki oliwy
  • 2 szczypty soli
  • (2 łyżeczki ziaren słonecznika)
Składniki