Pasta z bobu na kanapki

Pasta z bobu na kanapki
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Przepyszne źródło potasu i witaminy A.

Przygotowanie

  1. Młody bób ugotowałam do miękkości około kwadransa. Ziarno po przełamaniu nie powinno być zbielałe.

    Obrałam go z osłonek, dodałam oliwę, sól, chili, czosnek i sok z cytryny.
    całość zgniotłam widelcem. Gładszą masę można uzyskać malakserem, którego nie miałam.

  2. Świetnie smakuje na grzankach.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (32)

slodkisentyment 12 maja
Ale zielono i smacznie, no i jeszcze zdrowo :)
JoAnkaW 12 maja
Bardzo zdrowe. U mnie muszę zmielić bardziej, żeby dzieciaki zjadły ;)
Nevermore 12 maja
Takie smarowidełko zawsze się sprawdza i czasem coś podobnego robimy z naszego działkowego :) Z grzankami i... Czytaj całość »
Takie smarowidełko zawsze się sprawdza i czasem coś podobnego robimy z naszego działkowego :) Z grzankami i chili pychotka, prosta rzecz, a jak cieszy i smakuje, mniami :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki