Pasta śniadaniowa z awokado i wegańskiego majonezu

Pasta śniadaniowa z awokado i wegańskiego majonezu
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Parmenion
Śniadaniowa pasta z awokado i wegańskiego majonezu słonecznikowego daje o poranku moc, energię i wigor żeby śmiało ruszać w każdy nowy dzień.

Składniki

  • 1 bardzo dojrzałe awokado
  • Orzechy arachidowe 100g
  • 2 łyżki majonezu wegańskiego ze słonecznika
  • 1 limonka
  • ½ łyżeki suszonych płatów chilli
  • 1 łyżeczka cukru kokosowego

Przygotowanie

  1. Na suchej patelni prażymy orzeszki, a następnie tłuczemy je drobno w moździerzu, lub blendujemy.

  2. W miseczce łączymy obrane awokado, majonez, dodajemy sok z limonki i przyprawy.

  3. Mieszamy wszystko energicznie do uzyskania gładkiej masy, na koniec dodajemy orzeszki.

  4. Podajemy z ulubionym pieczywem. Świetnie smakuje z jajkiem i szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (3)

Maudie 12 maja
Awokado - zawsze :)Pyszna pasta:)
Nevermore 12 maja
Dla mnie rewelka i nawet teraz takie smarowidełko można by było zjeść, bo jest ulubione chilii :)
pelen_brzuszek 13 maja
piękne zdjęcie :)
Składniki
  • 1 bardzo dojrzałe awokado
  • Orzechy arachidowe 100g
  • 2 łyżki majonezu wegańskiego ze słonecznika
  • 1 limonka
  • ½ łyżeki suszonych płatów chilli
  • 1 łyżeczka cukru kokosowego
Składniki