Pasta jajeczno-serowa

Pasta jajeczno-serowa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: PatiGotuje
Wiem, wiem, że to banał. Ale wiecie jak jest, każdy ma swój przepis na taką pastę. W sumie „przepis” to zbyt duże słowo, zazwyczaj robimy ją z tego co akurat jest pod ręką. Przynajmniej ja tak mam ;D Ja najbardziej lubię taką z duża ilością koperku, odrobiną czosnku i majonezem. I właśnie na tak idealną (jak dla mnie) pastę podam Wam przepis :D

Składniki

  • 4 jajka
  • 150 g sera żółtego
  • 1 mały ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • posiekany koperek
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Jajka i ser ścieramy na tarce o małych oczkach lub, tak jak ja, dzielimy je na mniejsze kawałki, wrzucamy do melaksera i dokładnie rozdrabniamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (lub czosnek granulowany), majonez, śmietanę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 12 października
Z pastą jest tak samo, jak z plackami ziemniaczanymi. Wszyscy robią tak samo, a wszędzie smakują inaczej... Czytaj całość »
Z pastą jest tak samo, jak z plackami ziemniaczanymi. Wszyscy robią tak samo, a wszędzie smakują inaczej ;)
Proste, szybkie i smaczne smarowidełko na śniadanie :)
gochna55 19 października
Masz racje, że niby taka sama, a inna. Moja pasta jest z jajek, kremowego serka topionego i dużej ilości... Czytaj całość »
Masz racje, że niby taka sama, a inna. Moja pasta jest z jajek, kremowego serka topionego i dużej ilości szczypiorku. Czasem dodaję drobniutko pokrojoną szyneczkę (dla smaku).
Marusia26 19 października
Czy taka ilość majonezu to nie za dużo do 4 jajek ??? Pięknie podane. Pozdrawiam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 jajka
  • 150 g sera żółtego
  • 1 mały ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • posiekany koperek
  • Pieprz
  • Sól
Składniki