Papryka z kozim serem

Papryka z kozim serem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Warzywa pachnące rozmarynem, w towarzystwie koziego sera. To zestawienie śmiało można potraktować jako samodzielne danie, które szczególnie polecam osobom dbającym o linię. Dla tych, którzy nie liczą kalorii, papryka w sosie pomidorowym może stać się warzywnym dodatkiem do mięs. Polecam!

Składniki

  • papryka żółta 1 sztuka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • pomidory krojone w zalewie 1 puszka (400 g)
  • ser kozi 100 g
  • cebula 1/2 sztuki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • świeży rozmaryn 1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. Paprykę myjemy, usuwamy z niej gniazda nasienne, kroimy w paski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, do momentu w którym cebulka stanie się szklista. Wówczas wlewamy pomidory wraz z zalewą i dodajemy
    świeży rozmaryn. Całość dusimy 5 minut, przyprawiamy solą i pieprzem.
    Uduszone warzywa podajemy z kozim serem pokrojonym w plasterki, przybrane gałązką rozmarynu.

  2. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 27 czerwca 2015
Mniam <3 Kozi ser jest bardzo pyszny <3
Futka 29 czerwca 2015
Przepyszna i aromatyczna przekąska ;)
Składniki
  • papryka żółta 1 sztuka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • pomidory krojone w zalewie 1 puszka (400 g)
  • ser kozi 100 g
  • cebula 1/2 sztuki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • świeży rozmaryn 1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz czarny mielony
Składniki