Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana papryka. chrupiąca i lekko kwaśna. Idealna do kanapek i sałatek.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
Zalewa: gotujemy ocet, wodę, cukier i sól. Schładzamy. Paprykę myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych i tniemy na kawałki. Do każdego słoika ( z tej porcji wychodzi 8 słoików 0,5 litra ) na dno wkładamy liść laurowy, czosnek, ziele angielskie i gorczycę.
Układamy ciasno kawałki papryki. Zalewamy chłodną zalewą i na koniec dodajemy 2 łyżki oleju do każdego słoika. Zakręcamy. Wekowanie: układamy słoiki w garnku z ciepłą, nie gorącą, wodą ( plus minus do połowy słoików ). Od momentu zagotowania się wody trzymamy jeszcze 3-5 min.