Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe lub kolacyjne . Papryka , kuskus, mięsko. I sosik . Można podawać z ziemniakami, frytkami i lub z świeżą bagietką.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 296
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 296
Składniki
Przygotowujemy kaszkę kuskus . 1/2 szklanki kaszy wsypujemy do miski , posypujemy odrobiną soli , dodajemy łyżeczkę masła i zalewamy wrzącą wodą 1 cm ponad kaszę. Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Po 5 minutach jeszcze raz mieszamy . Jeśli jest za twarda, to dolewamy troszkę wrzątku, mieszamy i przykrywamy. Teraz już będzie dobra. Na maśle przysmażamy pokrojoną dymkę ze szczypiorkiem Kaszę, dymkę, koper i przyprawy mieszamy z mięsem.
Z papryki odkrajamy kapelusze, czyścimy i napełniamy farszem. Układamy w brytfannie, dodajemy przyprawy ( można dodać troszkę warzywka lub kostkę rosołową), dodajemy kilka wiórków masła i wstawiamy do piekarnika . Dusimy w temp. 150 stopni około 1,5 godziny. Ostrożnie wyjmujemy paprykę A sos zagęszczamy mąką i śmietanką. Wstawiamy do piekarnika aby sos zagotował się a następnie do niego ponownie wkładamy paprykę i chwilkę jeszcze dusimy. Podajemy z ziemniakami purre, frytkami lub pszennym pieczywem . Smacznego!!!