Papryka faszerowana kaszą bulgur

Papryka faszerowana kaszą bulgur
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Super przekąska dla wegetarian i nie tylko.

Składniki

  • Papryka kolorowa 6 szt.
  • Pomidory suszone 1 słoiczek
  • Kasza bulgur 2 woreczki
  • Mozzarella 20 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bazylia świeża 1 pęczek
  • Cukier do smaku
  • Bulion warzywny 150 ml

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę umyć, ściąć czapki i oczyścić z nasion. Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić i przełożyć na głęboka patelnię. Skropić olejem z pomidorów i mieszając dusić na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodać pokrojone suszone pomidory, posiekaną bazylię, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz cukrem. Letnią kaszę wymieszać z startą mozzarellą, starannie wymieszać i napełnić przygotowaną paprykę. W rondelku rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorów, włożyć faszerowaną paprykę, nakryć ściętymi czapkami, lekko obsmażyć, zalać bulionem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 25 minut.

Składniki
  • Papryka kolorowa 6 szt.
  • Pomidory suszone 1 słoiczek
  • Kasza bulgur 2 woreczki
  • Mozzarella 20 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bazylia świeża 1 pęczek
  • Cukier do smaku
  • Bulion warzywny 150 ml
Składniki