Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich najbardziej lubianych deserów - zawsze wychodzi, a goście będą pod wrażeniem ogromnym :-)
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 26
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2033
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 26
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2033
Składniki
1. Śmietankę podgrzej na małym ogniu do stanu wrzenia. 2. Dodaj łyżeczkę pasty waniliowej lub jeśli używasz laski wanilii wydrąż nasionka i wsyp je do śmietany, następnie wrzuć do niej również łupinę oraz cukier. 3. Zdejmij rondel z ognia i zostaw go na 5 minut, aby śmietana przeszła aromatem wanilii. 4. Sprawdź, czy cukier się rozpuścił, a jeśli nie, postaw rondel na minutę na ogniu. 5. Wyciągnij łupinę wanilii. 6. Żelatynę rozprowadź w mleku i dodaj ją do wciąż gorącej śmietany. 7. Mieszaj tak długo, aż powstanie jednolita masa. 8. Przygotuj 6 miseczek. 9. Aby ziarenka wanilii nie opadły na dno miseczek, przed rozlaniem masy do miseczek schłodź ją do momentu, aż zacznie się ścinać i dopiero przelej ją do miseczek. 10. Miseczki z masą wstaw do lodówki na kilka godzin. 11. Podawaj na zimno z marakują. 12. Smacznego :-)