Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w najlepszym dla mnie wydaniu, przypomina mi smaki z dzieciństwa. O chrupiącej skórce i delikatnym miękkim, ale chrupki miąższu w środku. Nie ma dla mnie nic prostszego i lepszego na szybki letni obiad, a do tego młode ziemniaczki z koperkiem.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 277
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1639
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 78
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2286
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 277
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1639
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy na wrzącą wodę, do której dodajemy po płaskiej łyżeczce soli i cukru. Kalafior gotujemy tak około 5-8 minut.
Odcedzamy i przelewamy go zimną wodą.
Jajka roztrzepujemy widelcem doprawiając je sola i pieprzem. Ostudzone różyczki kalafiora maczamy w jajku (jeśli różyczki są duże dzielimy je na pół lub na ćwiartki).
Następnie obtaczamy kalafiora w bułce tartej.
Smażymy go na rozgrzanym oleju jak kotlety.
Kalafior przewracamy podczas smażenia, tak aby z każdej strony był usmażony na złoto - brązowy kolor.
Usmażonego kalafiora podajemy gorącego z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i surówką. Smacznego !!!
;-D
;-)))