Panierowane roladki schabowe z włoską nutką.

Panierowane roladki schabowe z włoską nutką.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Majala
Kupiłam kotlety schabowe bez GMO, antybiotyków i na dobrych paszach. Więc i zaplanowałam zrobić dobre danie. Przygotowałam panierowane roladki schabowe z różnymi dodatkami.

Składniki

  • Schab pokrojony na plastry ser żółty w plastrach
  • czerwona papryka suszone pomidory
  • natka pietruszki ( fajnie byłoby zastąpić listkami bazylii)
  • czosnek zioła prowansalskie
  • warzywko( ja dałam swojej roboty) sól morska drobna
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • jajko i bułka tarta do panierki
  • olej i łyżeczka masła do smażenia

Przygotowanie

  1. Kotlety włożyć do śniadaniowego i wytłuc tłuczkiem ( pojedynczo).
    Kotlety posypać solą, warzywkiem, ziołami ,pieprzem i rozetrzeć przeciśnięty czosnek.

  2. Na brzegu położyć składniki

  3. Zawinąć i spiąć wykałaczkami.

  4. Do jajka dodać sól i pieprz rozkłócić i panierować roladki w bułce, jajku i bułce.

  5. Roladki włożyć do rondla z rozgrzanym olejem, obsmażyć ze wszystkich stron , a potem zmniejszyć , dodać masło zmniejszyć ogień i dusić kilka minut pod przykryciem.

  6. Ja podałam z tłuczonymi ziemniakami z masełkiem, śmietaną i natką pietruszki.
    Jako dodatek podałam korniszonki swojej produkcji.


    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 27 stycznia
pyszności :)
Składniki
  • Schab pokrojony na plastry ser żółty w plastrach
  • czerwona papryka suszone pomidory
  • natka pietruszki ( fajnie byłoby zastąpić listkami bazylii)
  • czosnek zioła prowansalskie
  • warzywko( ja dałam swojej roboty) sól morska drobna
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • jajko i bułka tarta do panierki
  • olej i łyżeczka masła do smażenia
Składniki