Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ smażone panierowane cukinie bardzo chłoną tłuszcz, więc wymyśliłam coś innego. Są to krążki panierowane pieczone w piekarniku . Prawie bez tłuszczu. Są jeszcze pyszniejsze a do tego lżejsze.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 150
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 150
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Składniki
Cukinię pokroić w plastry około 1 cm. Posolić , wymieszać i pozostawić do zmiękczenia.
mąkę wymieszać z przyprawami, a jajka z ziołami. Do bułki tartej można dodać troszkę soli.
Krążki cukinii odsączamy na ręczniku, i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i leciutko wysmarowanej pędzelkiem olejem. Każdy krążek też lekko smarujemy niewielką ilością oleju.
Pieczemy w temperaturze około 180 stopni do momentu gdy krążki zezłocą się .
Jeśli zostanie nam cukinii i jajka, to po lekkim podpieczeniu, wyjmujemy blachę z piekarnika, wykładamy jajka łyżeczką na krążki i posypujemy mixem ziaren ( słonecznik, dynia pinia). I mamy wersję na bogato. Smacznego!!!