Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znakomita przekąska, pyszna na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Składniki
1. składniki na ciasto wsypać do miski, dodać 1 jajko oraz 1 1/4 szkl ciepłej wody, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia, ja do ciasta dodaję też łyżeczkę oregano, 2. na oleju poddusić posiekaną cebulę i czosnek, dodać mięso, podsmażyć, dodać pokrojoną drobno paprykę oraz koncentrat pomidorowy, doprawić, podlać wodą, dusić do miękkości, doprawić finalnie, zdjąć z ognia, przestudzić, dodać tarty ser, wymieszać, 3. ciasto rozwałkować na grubość ok 3-4 mm, nakładać farsz, zlepiać paluchy, ułożyć na blasze, posmarować roztrzepanym jajkiem, piec ok 20-25 min w 180 st, ja dodaje na ciepło z sosem czosnkowym, smacznego