Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto, w sam raz na letnie dni ;-D
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1298
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1298
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszysty kogel-mogel. Następnie dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto odstawiamy na 5 minut, aby odpoczęło.
Średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. na dno wykładamy czereśnie, które zalewamy ciastem biszkoptowym.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 160'C przez około 40-50 minut. Ciasto przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy można wyjąć ciasto, jeżeli nie dopiekamy jeszcze chwilkę.
Ciasto po upieczeniu studzimy we foremce, letnie wykładamy do góry dnem i obsypujemy cukrem pudrem Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d