Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki to bardzo fajna propozycja na Wielkanoc, stosunkowo szybko się je robi, a do tego można pokombinować z ciastem, z masami i dekoracją, dzięki czemu każda z nich może być inna, co sprawi, że na świątecznym stole zrobi się bardzo kolorowo. A do dekoracji warto zaangażować dzieciaki. Dzisiaj kolejna odsłona babeczek. Tym razem dla miłośników mniej słodkich wypieków. Zapraszam na bardzo orzeźwiające cytrynowe muffinki.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7772
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7772
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
BABECZKI Roztopić masło i pozostawić do wystygnięcia. Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier trzcinowy i waniliowy, sól oraz skórkę z cytryny, wszystko razem wymieszać. W drugiej misce roztrzepać jajka, dodać jogurt i roztopione masło. Mokre składniki wlać do sypkich i bardzo dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20-25 min. KREM CYTRYNOWY Margarynę (najlepiej miękką) utrzeć z cukrem i jajkiem na pulchną masę. Pod koniec ucierania dodać wyciśnięty sok z cytryny i wymieszać. DEKORACJA Upieczone babeczki udekorować kremem (najlepiej za pomocą rękawa cukierniczego), posypać wiórkami kokosowymi i migdałami.
Smacznego :)