Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste ciastka, idealne na okres karnawału.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 142
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 401
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 142
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 401
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski, zagniatamy na dość spójne, ale niezbyt zbite ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości 1cm na blacie podsypanym mąką. Szklanką wycinamy okręgi. W środku każdego okręgu wycinamy mniejsze, kieliszkiem. Ciasto pozostałe po wycięciu znowu rozwałkowujemy i znowu wycinamy oponki. Robimy tak, aż zużyjemy całe ciasto. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Ciastka odsączamy na ręczniku papierowym, a po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.