Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do oryginału mu daleko ale jest smaczny.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 193
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 122
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 193
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 122
Składniki
Jajka wbijamy, dodajemy sos sojowy oaz posiekane dodatki. Całość mieszamy widelcem. Wlewamy na goracą patelnię część masy ( jak na naleśniki. Gdy omlet zacznie się ścinac delkatnie rolujemy i przsuwamy na brzeg patelni. Wlewamy kolejną warstwę delikatnie odchylamy rulon by masa trochę po niego podciekła i się połączyła. I znowu rolujemy po ścieciu, odsuwamy na brzeg i wylewamy mase - powtarzamy dopóki nie zużyjemy wszytkiego. Z 5 jajek rulon wychodzi "pokaźny". Przepis na oryginalne koreańskie (tym razem ) omlety znalazłam na: https://www.youtube.com/watch?v=PasCUqxsVDg