Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie,okoniamorskiego mozna zastapic slodkowodnym, makrela, badzinna ryba. A warzywa mozna uzywac jakie sie lubi. Marynata do ryby jest naprawde mniam
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8424
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8424
Składniki
polowe imbiru, czosnku i chilli, polowe kolendry ( uzylem lodyg0, przyprawy 5 smakow, lyzke oliwy, sos sojowy i rybny, miksujemy na gladka marynate. Rybe filetujemy, kroimy na czesci zalewamy marynata i do lodowki.
Ryz myjemy, zalewamy woda, dodajemy kardamon i gotujemy
Warzywa kroimy jak kto lubi, smazymy okolo minuty kazdy rodzaj z osobna , na bardzo wysokiej temperaturze. Maja byc chrupiace. Mieszamy i odstawiamy,
Gdy ryz jest gotowy, to rozgrzewamy patelnie bardzo mocno, wrzucamy czosnek, imbir i chili, na 30 sekund, pozniej lyzeczka cukru, sok z cytryny, warzywa ktore wczesniej podsmazylismy, przyprawa 5 smakow, sos ostrygowy. Kolendra i gotowe. 2 patelnia, bardzo goraca, smazymy rybe z kazdej strony okolo minutki, ma byc delikatna, a nie wysuszona na wior, chyba ze mamy grube kawalki to smazymy dluzej i smacznego