Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Ogórki obrać pokroić na ćwiartki powkładać do słoików. Do każdeho słoika wsadzić 3 ziarna ziela angielskiego i liść laurowy. Ocet, wode, sól oraz cukier zagotować. Po wystudzeniu dodać musztarde. Ogórki zalać zalewą zakrecić wlożyc do garnka z woda gdy woda sie zagotuje gotować jeszcze 10 minut. Wyjąc z garnka postawic do gory dnem. Po około 2 tygoniach nadają sie do spozycia.