Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jedne z moich ulubionych.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Ogórki umyć, obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Tak przygotowane ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i obrany ząbek czosnku. Zalewa: Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól. Wszystko razem zagotować, następnie pozostawić do całkowitego wystudzenia. Do zimnej zalewy dodać musztardę. Całość wymieszać przy użyciu trzepaczki rózgowej, aby zalewa miała jednolitą konsystencję. Tak przygotowaną zalewą wypełnić słoiczki z ogórkami. Następnie brzegi słoiczków wytrzeć suchą ściereczką, słoiki zakręcić. Ogórki w słoikach wstawić do dużego garnka wyłożonego papierem, z taką ilością zimnej wody, aby sięgała do 3/4 wysokości słoików. Naczynie ze słoikami ogrzewać do zagotowania, pozostawiając w stanie wrzenia 15 minut. Wówczas wyjąć słoiki, np. na drewnianą deseczkę, pozostawić do wystudzenia.