Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na to jak przygotować ogórki małosolne. Jeśli zostawimy je w zalewie na dłużej, to będziemy mięli ogórki kiszone.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Ogórki, koper i liście dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. W garnku zagotowujemy około 3 litrów wody, solimy ją i odstawiamy aż nieco przestygnie. Obieramy chrzan i kroimy wzdłuż Czosnek dzielimy na ząbki (nie obieramy z łupin) Wszystko układamy dość ciasno w słoiku lub ceramicznym garnku. Zalewamy osoloną i zagotowaną wodą, tak aby wszystko było przykryte. Ogórki dociskamy np. szklanką z wodą, tak aby nie wypływały na powierzchnię. Ogórki małosolne powinny być gotowe już po kilku dniach.