Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis moje Babci na smaczne i chrupiące ogórki.
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 24
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 462
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32650
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 94
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 24
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 462
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32650
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 94
Składniki
Wykonanie: Młode ogórki bez żadnych uszkodzeń dokładnie umyć i włożyć do zimnej wody na 2-3 godziny. Po czym ustawić w dokładnie wymytych i wyparzonych słoikach. Do każdego słoika włożyć po kawałku chrzanu, gałązkę kopru, obrany czosnek i nasiona gorczycy. Zagotować wodę z solą i gorącą zalać ogórki, szczelnie zamknąć. Po 3-5 dniach ogórki można poddać pasteryzacji przez 10-15 minut w temperaturze 80 stopni, nie ukwaszą się wtedy zbyt mocno, a zarazem zachowają jędrność i jednakowy smak przez całą zimę.