Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego odwrócony? Otóż dlatego, że orzechy i jabłka które były na dnie znalazły się dzięki temu zabiegowi na górze. A o to chodziło. Ciasto jest nieziemsko smaczne. Wyraźnie wyczuwa się jabłka, cynamon, orzechy i czekoladę. Gorąco polecam!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 718
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 718
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Składniki
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysmarować masłem. Szczególnie solidnie dno. Wysypać równo orzechy.
Jabłka obrać i drobno pokroić. Wymieszać z cynamonem. Wysypać na orzechy. Zapiekać w piekarniku w 200 st. C jakieś 30-40 minut. Następnie, około pół godziny, czekać aż jabłka wystygną.
Przygotować biszkopt. Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać cukier. Nadal ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku. Ciągle ubijać. Wyłączyć robot. Obie mąki z proszkiem do pieczenia delikatnie wmieszać do ciasta. Biszkopt przelać do tortownicy. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 35- 40 minut. Ciasto można przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu zostawić do całkowitego ostygnięcia. Dopiero wówczas rozpiąć obręcz. Przyłożyć talerz i przełożyć na niego odwrócony biszkopt. Na parze rozpuścić czekoladę z kilkoma łyżkami mleka. Udekorować wierzch tortu.