Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste filety z piersi kurczaka pysznie smakują otoczone chrupiącą panierką. Dzięki pieczeniu nuggetsy są mniej kaloryczne niż smażone.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Filety umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki i posypać przyprawą do kurczaka.
W misce rozmieszać rózgą na gładką masę jajko z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, papryką oraz dwiema szczyptami soli.
Płatki kukurydziane rozdrobnić blenderem lub tłuczkiem.
Kawałki kurczaka obtoczyć w masie jajecznej, a następnie w płatkach kukurydzianych, lekko dociskając i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec nuggetsy w temperaturze 180 st. C przez ok. 30-35 minut.